A továbbiakban az aktuálisokról Facebook oldalunkon lehet informálódni.

Igazgatóválasztás a Szegedi Evangélikus Kollégiumban - 2. felvonás

A megválasztott új igazgató - személyes okokra hivatkozva - visszalépett a kollégium vezetésétől, így a fenntartó a következő pályázat kiírásáig, illetve lebonyolításáig Nagy Arnoldot kérte fel a kollégium vezetésére, aki a felkérést elfogadta.

Igazgatóválasztás a Szegedi Evangélikus Kollégiumban

A Szegedi Evangélikus Kollégium fenntartója, a Magyarországi Evangélikus Egyház, nyilvános pályázatot írt ki a kollégium igazgatói posztjának betöltésére. Több beérkezett pályázat közül egy felelt meg a pályázati kiírásban felsorolt feltételeknek. A nevelőtestület, valamint az igazgatótanács a pályázó meghallgatása után annak igazgatói megbízását támogatta. A fenntartó illetékes testületének döntése értelmében a 2020/2021-es tanévet Krämmer Erika irányításával kezdi meg a Szegedi Evangélikus Kollégium.

Az Életviteli és Rekreációs Klub III. évadának 3. előadása

2013. május 8-án Fazekas Patrik Róbert tart előadást "A varázslatos mélység titka, avagy múvárkodás mesterfokon" címmel.

Bakter Napok, április 16-18.

Hagyományos tavaszi rendezvényünk programja kattintásra nyílik.

Nyíltnap a Bakterban

2013. április 17-én szerdán nyíltnapot tartunk a Bakterban. Az érdeklődők délután 15 órától megtekinthetik a kollégiumot, valamint részt vehetnek az akkor zajló Bakter Napok programsorozat rendezvényein.

Az Életviteli és Rekreációs Klub III. évadának 2. előadása

2013. április 17-én Süveges Tamás tart előadást "A harcművészetek hatása a személyiség- és a motoros képességek fejlődésére" címmel.

Az Életviteli és Rekreációs Klub III. évadának 1. előadása

2013. február 20-án dr. Somogyi Anikó tart előadást "Mit jelent a Metodic - anyagcseretípus szerinti, egyénre szabott táplálkozási módszer?" címmel.

Jelentkezési lehetőség a Premier Művészeti Szakközépiskola Szegeden induló képzéseire.

Könnyűzenei és kortárs-modern tánc szakokra lehet jelentkezni. Bővebb információt és letölthető lentkezési lapot itt találsz.

Az Életviteli és Rekreációs Klub II. évadának 9. előadása

2012. december 5-én dr. Barnai Mária tart előadást "A gerinc problémák okai és megelőzésük a számítógépek korában" címmel.

Az Életviteli és Rekreációs Klub II. évadának 8. előadása

2012. november 14-én dr. Csupor Dezső egyetemi adjunktus tart előadást "Hit és tévhit az öngyógyításban" címmel.

Az Életviteli és Rekreációs Klub II. évadának 7. előadása

2012. október 24-én Borkovits Margit adjunktus tart előadást "Neveljünk egészséges szülőket gyermekeinkből" címmel.

Az Életviteli és Rekreációs Klub II. évadának 6. előadása

2012. szeptember 26-án dr. habil Paulik Edit tanszékvezető egyetemi docens tart előadást "Dohányzási szokások Magyarországon - múlt, jelen, jövő" címmel.

Az Életviteli és Rekreációs Klub II. évadának 5. előadása

2012. június 13-án dr. Altmayer Anita bőrgyógyász, allergológus, klinikai főrovos tart előadást "Mindennapi allergiáink" címmel.

Az Életviteli és Rekreációs Klub II. évadának 4. előadása

2012. május 16-án prof. dr. Csabai Márta egyetemi tanár tart előadást "A testhez és a külső megjelenéshez való viszony pszichológiai összefüggései" címmel.

Újabb előadás a Bakterban

Ezúttal - a II. évad 3. előadásaként - Nemes Mariann és Jaksa János "Szerzetesek közt a Himalájában" c. élménybeszámolóját hallgathatjuk meg 2012. április 19-én az Életviteli és Rekreációs Klub szervezésében.

Előadás a Bakterban

2012. március 22-én az Életviteli és Rekreációs Klub nálunk tartja II. évadának 2. előadását "Hitek és tévhitek a testedzésben" címmel. Előadó: dr. Szatmári Zoltán egyetemi docens.

FELHÍVÁS a diákotthon emlékkönyvének megrendelésére!

A tervek szerint "115 tanév" címmel, "A szegedi MÁV diákotthon képes krónikája" alcímmel 2012. március végén készül el a diákotthon emlékkönyve. Külleme, terjedelme a száz éves jubileumi emlékkönyvhöz hasonló lesz (kb. 250 oldal, kemény kötés, színes borító), benne sokkal több színes képpel. Tartalmazza majd az utolsó 15 tanév összes kollégistájának nevét is. A nyomdai nyomtatási példányszám érdekében szükséges felmérnünk a könyv iránti érdeklődést, ezért kérjük, hogy a vásárlási szándékot mielőbb, de legkésőbb 2011. december 20-ig jelezzétek az alábbi elérhetőségeink egyikén:

  • levélben: 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 44.
  • e-mailben: bakter-szeged@freemail.hu
  • telefonon: 06-62/420-361
  • Facebook oldalunk üzenőfalán

Öregdiák találkozó a Bakterban!

2011. november 19-én (szombaton) 10 órától szeretettel várunk mindenkit, aki a MÁV Nevelőotthonban töltötte diákéveit, vagy a kollégiumban dolgozott. Mivel mindenkit nem tudunk értesíteni, kérjük gondoskodjanak barátok, osztálytársak informálásáról!

Tervezett programok:

  • 10:00 - kollégium megtekintése
  • 10:30 - ünnepélyes megnyitó, jelenlegi diákok rövid műsora
  • képes visszaemlékezés
  • beszélgetés, emlékek felidézése
  • albumok, tablók megtekintése

Péntek illetve szombat éjszakára szállás igényelhető (06-62/420-361). A találkozó ideje alatt folyamatosan büfé áll rendelkezésre.
További tájékoztattás: 06-62/420-361 Cím: 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 44. e-mail: bakter-szeged@freemail.hu

Projektzáró rendezvény

"Arccal az egészség felé" c. pályázatunk projektzáró rendezvényét október 24-én, 19.30-kor tartjuk a kultúrteremben. Kérjük, hogy minél nagyobb számban jelenjetek meg az összejövetelen, amelyen ünnepélyesebb keretek között lezárjuk 9 hónapja tartó programsorozatunkat.

Mindenki megjelenésére számítunk!

Bakter a Facebookon!

Elkészült a Bakter Facebook oldala. Like-oljátok minél többen! Reményeink szerint ott olvashatjátok a legfrisebb információkat pl. a rendezvényeinkkel kapcsolatban. A Bakter Facebook oldalának címe: "A Vasút a gyermekekért" Alapítvány Diákotthona Szeged.

Gemenci kirándulás

Az utolsó pillanatban előrehoztuk a gemenci kirándulás időpontját az időjárásra való tekintettel. Mint utólag kiderült, ez nagyon jó döntés volt, mert így remek időben, verőfényes napsütésben zajlott le az egy napos kirándulás. Október 6-án a korai indulás ellenére jó hangulatú buszozással indult a nap. Mélykúton jóízűen elfogysztottuk a bőséges reggelit. Pörbölyön felszálltunk a gemenci erdőgazdaság kisvasútjára, amely bevitt minket a gemenci erdő sűrűjébe. Itt végigmentünk a kirándulók számára kialakított tanösvényen, ahol alkalmunk nyílt a vadállatokat közelről is megfigyelni. A diákok nagyobb részének most először volt alkalma ilyen közelről szarvasokat és vaddisznókat szemügyre venni, valamint megcsodálni a gemenci erdő szépségét. Időközben elfogyasztottuk a maradék hidegcsomagot, még a buszra szállás előtt. A jól megérdemelt pihenés a busz ülésein érte a csapatot, ahol kényelmesen elhelyezkedve egyesek átaludták a visszautat. Ez a jól sikerült kirándulás nem csak a túrázásról szólt, hanem elősegítette az új diákok közösségbe való beilleszkedését is.

A kirándulásról készült fotómontázst megtaláljátok a TÁMOP-6.1.2 oldalon a "Programok" menüpont alatt.

Gólyaavató a Bakterban.

Szeptember 27-én sikeresen lezajlott hagyományos év eleji rendezvényünk a gólyaavató. Idei gólyaavatónk az "Arccal az egészség felé" c. pályázat keretében nagyobb részt a sport jegyében zajlott. Az égiek kegyesek voltak hozzánk és verőfényes napsütésben kezdődhetett a testmozgás. Először - mintegy bevezetés képpen - egy kis közös zenés mozgásra invitálták a fitnesz-edző képzésben részt vevő lányok a résztvevőket. Ezután a csapatokat alkotó gólyák különböző sorversenyeken vettek részt - igen nagy lelkesedéssel. Az avató másik része a kultúrteremben zajlott, ahol elöször a csapatoknak kellett közösen megalkotott indulóikat előadniuk. Igen jópofa alkotások születtek. :) A későbbiekben is nagyon jó hangulatban zajlottak a különböző faladatok. Utolsó próbatételként az újoncok túlestek a közös (gólya)eskütételen. Az estét eredményhirdetéssel és egy kis karaokizással zártuk.

A rendezvényről készült fotómontázst megtaláljátok a TÁMOP-6.1.2 oldalon a "Programok" menüpont alatt, a videót pedig a "Videók" menüpont alatt.


Szegedi Evangélikus Kollégium, Szegedi Evangélikus Felsőoktatási Diákotthon | 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 44.
Telefon: 62/420-361 Fax: 62/424-206 | Ímél: szeged.ekollegium@lutheran.hu, szeged.ediakotthon@lutheran.hu