Diákjaink jelentős része az iskolai munka után az aktív kikapcsolódást választja, és szívesen sportol. Erre remek lehetőséget teremt az udvaron lévő sportpálya (futball, röplabda, kosárlabda), valamint az emeleti folyosón felállított ping-pong- és csocsóasztal. A focit szerető kollégistáink alkotta focicsapatunk rendszeresen részt vesz a szegedi kollégiumok között megrendezett Ady-kupán. A gyerekeknek lehetőségük van összemérni ügyességüket a különböző sportágakban a Téli sportdélutánok és a Bakternapok alkalmával.Jól felszerelt konditermünk kiváló lehetőséget biztosít az iskolapadban elgémberedett testrészek megmozgatására.Hetente egy alkalommal filmvetítést tartunk a színházteremben a Filmklub keretein belül, projektorral és kihangosítással.
A számítógépterem tanóra előtt és tanóra után tart nyitva az érdeklődők számára. 25 db számítógép teremti meg a szórakozás, az ismeretszerzés és a kapcsolattartás lehetőségét.
Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk uszodabérletekkel megörvendeztetni diákjainkat.A kollégium lakói szívesen látogatják az intézmény közel 30 000 kötetes könyvtárát, amely kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és a kutatómunkára egyaránt.
A jeles napokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon kreativitásukat élhetik ki az érdeklődők ajándéktárgyak és dekorációk elkészítésével.Minden évben több színházbérletet vásárolunk, amelyekkel az érdeklődő diákoknak ingyen vagy kedvezményesen van lehetőségük a Szegedi Nemzeti Színház és a Kisszínház előadásainak megtekintésére.
Rendszeresen szervezünk kirándulásokat a Szegedi Vadasparkba és Füvészkertbe, valamint csoportokat a különböző kiállítások, tárlatok meglátogatására.Az utóbbi években kialakult hagyományunknak megfelelően évente igyekszünk kirándulást szervezni diákjaink számára.

Szegedi Evangélikus Kollégium | 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 44.
Telefon: 62/420-361 Fax: 62/424-206 | Ímél: szeged.ekollegium@lutheran.hu